Werken bij Landal Landgoed ’t Loo: geen dag is hetzelfde

  • Home
  • Artikel
  • Werken bij Landal Landgoed ’t Loo: geen dag is hetzelfde

Het gaat te ver om te zeggen dat je iedere dag vakantie hebt als je bij Landal ’t Loo werkt, maar het vakantiegevoel is er zéker. Dat zeggen Henri Meringa en Glenn Fokke. Over vrolijke mensen op het park, een bezettingsgraad van ruim 90 procent en het goed afstemmen wanneer onderhoud in de huisjes verricht kan worden. Maar eerst koffie!

 

 

Door Barry Wensink

Henri Meringa is als general manager eindverantwoordelijke op het park, terwijl Glenn Fokke zichzelf manager Property & Maintenance mag noemen. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de technische dienst, schoonmaak en het groen.

Glenn Fokke neemt alvast plaats in het restaurant waar volop uitzicht is op de prachtige zwemvijver. Niet alleen wij treffen het, maar zeker ook de gasten. Een strakblauwe hemel, pakweg 25 °C en een lekker zonnetje. Wat wil je nog meer? Iets lekkers te drinken en de medewerkers lopen dan ook met dienbladen heen en weer om de bezoekers van dienst te zijn.

 

Werken bij Landal ’t Loo

Tijd om het over het werk te hebben. ‘Dynamisch’ is het toverwoord, want het komt veelvuldig in het gesprek voorbij. Geen dag is hetzelfde bij Landal Landgoed ’t Loo en de ongeveer 160 medewerkers van de verschillende afdelingen zijn goed op elkaar ingespeeld. 

Terwijl Henri Meringa komt aangelopen – hij moest nog even wat anders regelen – geeft Fokke aan dat hij al een behoorlijke staat van dienst heeft binnen de organisatie van Landal. “Ik ben begonnen als hulpkracht en inmiddels werk ik er al zeventien jaar.” Zo was hij onder andere actief bij Landal Heihaas in Putten, maar de laatste jaren werkt hij in ’t Loo. Sinds 2020 is de inwoner van Oldebroek manager. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is een prachtige werkomgeving en ik heb veel vrijheid. Het is al genieten als je ’s morgens het park oploopt. Je zit direct in een andere omgeving en dát maakt het zo leuk.” De in Drenthe woonachtige Henri Meringa knikt instemmend. “We willen een flexibele werkgever zijn. Zeker in deze tijd.” 

Twee jaar geleden werd hij general manager in ’t Loo, nadat hij in diverse andere parken van Landal actief was – in totaal al zo’n tien jaar. Ook Meringa begon onder aan de ladder. “Zo leer je het bedrijf goed kennen en weet je alle ins en outs. Glenn en ik zijn het bewijs dat er volop doorgroeimogelijkheden zijn.” Hij gaat verder: “Onze gasten beleven hier hun ultieme vakantiebeleving en in die sfeer mogen wij werken. Dat werk is bijzonder gevarieerd. Zo zijn we het ene moment met de dagelijkse dingen bezig, maar soms kijken we ook twee jaar vooruit.” Als voorbeeld noemt Meringa de ‘bungalow van de toekomst’. 

 

366 cv-ketels vervangen

Het park in ’t Loo heeft 366 bungalows en kent een bezettingsgraad van ruim 90 procent. Het vergt een goede samenwerking en planning tussen de mensen van de technische dienst en de commerciële collega’s. “Er moeten bijvoorbeeld tijdig 366 cv-ketels vervangen worden, terwijl we de huisjes graag zoveel mogelijk willen verhuren. We zijn er dus zo twee à drie jaar mee bezig om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Tijdens de rustigere perioden blokken we een aantal bungalows om er aan het werk te kunnen gaan. Het inlevingsvermogen van onze medewerkers is groot. We gaan tenslotte ook allemaal voor hetzelfde doel: gasten een prachtige vakantie bezorgen.”

Waar veel bedrijven anno 2023 moeite hebben om het personeelsbestand op orde te houden, hebben ze in ’t Loo weinig reden tot klagen. Hooguit als het om de specifiekere functies gaat, is het wat lastiger. Meringa: “We mogen in onze handjes knijpen. Niet alleen hebben we tijd om de dagelijkse dingen te doen, maar dus ook om vooruit te kijken. Dat red je niet als je krap zit qua medewerkers.”

Nieuwe medewerkers altijd welkom

Toch zijn er ook bij Landal Landgoed ’t Loo ‘altijd’ nieuwe medewerkers welkom. Bijvoorbeeld technisch personeel. “Dat zijn uitdagende functies en dan moet je denken aan een stukje techniek in het onderhoud van het totale park van zo’n 55 hectare. We hebben niet alleen onze huisjes, maar bijvoorbeeld ook het grote centrumgebouw. En ja, dan sta je ook één keer per jaar in je zwembroek in het zwembad te ploeteren. Het is allemaal erg divers.” Een totaal andere ’tak van sport’ is werken in de horeca en nieuwe, gekwalificeerde koks zijn ook welkom. De term doorgroeimogelijkheden valt nogmaals en Henri Meringa geeft tekst en uitleg. “We werken allemaal voor één organisatie en er zijn volop kansen. Het is toch prachtig om onze mensen binnen de club te houden in een functie die hem of haar nóg beter past.” Ook stagiaires nemen, soms letterlijk, een kijkje in de keuken bij Landal Landgoed ’t Loo.

Vakantiegevoel

Inmiddels is het tijd om naar buiten te lopen om een foto te maken. We passeren tal van gasten die op het zonnige terras een drankje doen. “Het ultieme vakantiegevoel. Dát is wat we onze gasten willen laten beleven.”

Bekijk ook

Werken bij Landal Landgoed ’t Loo: geen dag is hetzelfde

  • Home
  • Artikel
  • Werken bij Landal Landgoed ’t Loo: geen dag is hetzelfde

Het gaat te ver om te zeggen dat je iedere dag vakantie hebt als je bij Landal ’t Loo werkt, maar het vakantiegevoel is er zéker. Dat zeggen Henri Meringa en Glenn Fokke. Over vrolijke mensen op het park, een bezettingsgraad van ruim 90 procent en het goed afstemmen wanneer onderhoud in de huisjes verricht kan worden. Maar eerst koffie!

 

 

Door Barry Wensink

Henri Meringa is als general manager eindverantwoordelijke op het park, terwijl Glenn Fokke zichzelf manager Property & Maintenance mag noemen. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de technische dienst, schoonmaak en het groen.

Glenn Fokke neemt alvast plaats in het restaurant waar volop uitzicht is op de prachtige zwemvijver. Niet alleen wij treffen het, maar zeker ook de gasten. Een strakblauwe hemel, pakweg 25 °C en een lekker zonnetje. Wat wil je nog meer? Iets lekkers te drinken en de medewerkers lopen dan ook met dienbladen heen en weer om de bezoekers van dienst te zijn.

 

Werken bij Landal ’t Loo

Tijd om het over het werk te hebben. ‘Dynamisch’ is het toverwoord, want het komt veelvuldig in het gesprek voorbij. Geen dag is hetzelfde bij Landal Landgoed ’t Loo en de ongeveer 160 medewerkers van de verschillende afdelingen zijn goed op elkaar ingespeeld. 

Terwijl Henri Meringa komt aangelopen – hij moest nog even wat anders regelen – geeft Fokke aan dat hij al een behoorlijke staat van dienst heeft binnen de organisatie van Landal. “Ik ben begonnen als hulpkracht en inmiddels werk ik er al zeventien jaar.” Zo was hij onder andere actief bij Landal Heihaas in Putten, maar de laatste jaren werkt hij in ’t Loo. Sinds 2020 is de inwoner van Oldebroek manager. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is een prachtige werkomgeving en ik heb veel vrijheid. Het is al genieten als je ’s morgens het park oploopt. Je zit direct in een andere omgeving en dát maakt het zo leuk.” De in Drenthe woonachtige Henri Meringa knikt instemmend. “We willen een flexibele werkgever zijn. Zeker in deze tijd.” 

Twee jaar geleden werd hij general manager in ’t Loo, nadat hij in diverse andere parken van Landal actief was – in totaal al zo’n tien jaar. Ook Meringa begon onder aan de ladder. “Zo leer je het bedrijf goed kennen en weet je alle ins en outs. Glenn en ik zijn het bewijs dat er volop doorgroeimogelijkheden zijn.” Hij gaat verder: “Onze gasten beleven hier hun ultieme vakantiebeleving en in die sfeer mogen wij werken. Dat werk is bijzonder gevarieerd. Zo zijn we het ene moment met de dagelijkse dingen bezig, maar soms kijken we ook twee jaar vooruit.” Als voorbeeld noemt Meringa de ‘bungalow van de toekomst’. 

 

366 cv-ketels vervangen

Het park in ’t Loo heeft 366 bungalows en kent een bezettingsgraad van ruim 90 procent. Het vergt een goede samenwerking en planning tussen de mensen van de technische dienst en de commerciële collega’s. “Er moeten bijvoorbeeld tijdig 366 cv-ketels vervangen worden, terwijl we de huisjes graag zoveel mogelijk willen verhuren. We zijn er dus zo twee à drie jaar mee bezig om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Tijdens de rustigere perioden blokken we een aantal bungalows om er aan het werk te kunnen gaan. Het inlevingsvermogen van onze medewerkers is groot. We gaan tenslotte ook allemaal voor hetzelfde doel: gasten een prachtige vakantie bezorgen.”

Waar veel bedrijven anno 2023 moeite hebben om het personeelsbestand op orde te houden, hebben ze in ’t Loo weinig reden tot klagen. Hooguit als het om de specifiekere functies gaat, is het wat lastiger. Meringa: “We mogen in onze handjes knijpen. Niet alleen hebben we tijd om de dagelijkse dingen te doen, maar dus ook om vooruit te kijken. Dat red je niet als je krap zit qua medewerkers.”

Nieuwe medewerkers altijd welkom

Toch zijn er ook bij Landal Landgoed ’t Loo ‘altijd’ nieuwe medewerkers welkom. Bijvoorbeeld technisch personeel. “Dat zijn uitdagende functies en dan moet je denken aan een stukje techniek in het onderhoud van het totale park van zo’n 55 hectare. We hebben niet alleen onze huisjes, maar bijvoorbeeld ook het grote centrumgebouw. En ja, dan sta je ook één keer per jaar in je zwembroek in het zwembad te ploeteren. Het is allemaal erg divers.” Een totaal andere ’tak van sport’ is werken in de horeca en nieuwe, gekwalificeerde koks zijn ook welkom. De term doorgroeimogelijkheden valt nogmaals en Henri Meringa geeft tekst en uitleg. “We werken allemaal voor één organisatie en er zijn volop kansen. Het is toch prachtig om onze mensen binnen de club te houden in een functie die hem of haar nóg beter past.” Ook stagiaires nemen, soms letterlijk, een kijkje in de keuken bij Landal Landgoed ’t Loo.

Vakantiegevoel

Inmiddels is het tijd om naar buiten te lopen om een foto te maken. We passeren tal van gasten die op het zonnige terras een drankje doen. “Het ultieme vakantiegevoel. Dát is wat we onze gasten willen laten beleven.”