Van buitenbeentjes naar eersteklas groente- en fruitsap

Zogenaamde buitenbeentjes van groente en fruit zijn perfect om sap van te maken. (Studio@HadewychVeys.nl)
  • Home
  • Artikel
  • Van buitenbeentjes naar eersteklas groente- en fruitsap

ZWANENBURG Wat 33 jaar geleden in Lijnden begon als klein sapjesbedrijf, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze producent van verse sappen voor Nederland en daarbuiten. Toch kennen niet veel mensen de naam Hoogesteger. Maar wie wel eens een versgeperst sapje koopt bij Albert Heijn, McDonald‘s of Van der Valk drinkt eigenlijk een Hoogesteger. Managing director Edo Abels kan er uren over vertellen. ‘Dit bedrijf dat inmiddels is Zwanenburg zit, is echt een pareltje in Noord-Holland. Een genot om voor te werken!’

Vijf jaar staat Edo inmiddels aan het roer en in die tijd maakte het bedrijf een flinke groei door. “We zijn van 100 naar 200 man personeel gegaan, met daarnaast een flexibele schil van zo’n 80 mensen. De markt voor eerlijke, versgeperste groente- en fruitsappen groeit enorm. Onze producten zijn booming. Kenden we 30 jaar terug alleen maar sinaasappel-, appel- en grapefruitsap, nu maken we 80 verschillende recepturen. Van bietensap tot gembershots en van yoghurt met chiazaad- tot mangosmoothies.”

Perfect voor sap
“Wat ik mooi vind om te vertellen, is dat wij hoofdzakelijk groente en fruit inkopen dat de supermarkt niet haalt. Omdat het een afwijkende vorm of een schil met vlekjes heeft, krijgt het niet de kwaliteitsstempel dat daarvoor nodig is. Maar deze zogenaamde buitenbeentjes zijn perfect om sap van te maken. Een komkommer mag van mij zo krom zijn als een hoepel, voor ons sap maakt dat niets uit. Het restproduct gaat trouwens grotendeels naar een verwerker voor veevoer en het restant naar een biovergister. Wij gooien geen grammetje weg!”

Familiebedrijf
“Wat het werken hier zo leuk maakt, is dat we elke dag weer met verse ingrediënten mooie eindproducten maken. Dat doen we echt met z’n allen; dat voel je. En ondanks dat we zo hard groeien, blijft de cultuur, sfeer en gezelligheid van een familiebedrijf overeind. Regelmatig organiseren we feestelijke momenten, want natuurlijk moet je succes ook vieren. Als werknemer kan je hier trouwens prima meegroeien. Zo zie ik uitzendkrachten zich verder ontwikkelen in een vaste baan, maar ook mensen die vanuit de productieomgeving doorgroeien naar kantoor. We investeren niet alleen in ons gebouw, maar zeker ook in onze mensen middels trainingen en opleidingen. Dat maakt het oprecht een mooi bedrijf om voor te werken.”

SOLLICITEREN Hoogesteger is momenteel vooral opzoek naar elektrospecialisten en teamleiders die een groep medewerkers kunnen aansturen. Geïnteresseerd? Kijk voor de vacatures op hoogesteger.nl of mail naar recruitment@hoogesteger.nl.

Bekijk ook

Van buitenbeentjes naar eersteklas groente- en fruitsap

Zogenaamde buitenbeentjes van groente en fruit zijn perfect om sap van te maken. (Studio@HadewychVeys.nl)
  • Home
  • Artikel
  • Van buitenbeentjes naar eersteklas groente- en fruitsap

ZWANENBURG Wat 33 jaar geleden in Lijnden begon als klein sapjesbedrijf, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze producent van verse sappen voor Nederland en daarbuiten. Toch kennen niet veel mensen de naam Hoogesteger. Maar wie wel eens een versgeperst sapje koopt bij Albert Heijn, McDonald‘s of Van der Valk drinkt eigenlijk een Hoogesteger. Managing director Edo Abels kan er uren over vertellen. ‘Dit bedrijf dat inmiddels is Zwanenburg zit, is echt een pareltje in Noord-Holland. Een genot om voor te werken!’

Vijf jaar staat Edo inmiddels aan het roer en in die tijd maakte het bedrijf een flinke groei door. “We zijn van 100 naar 200 man personeel gegaan, met daarnaast een flexibele schil van zo’n 80 mensen. De markt voor eerlijke, versgeperste groente- en fruitsappen groeit enorm. Onze producten zijn booming. Kenden we 30 jaar terug alleen maar sinaasappel-, appel- en grapefruitsap, nu maken we 80 verschillende recepturen. Van bietensap tot gembershots en van yoghurt met chiazaad- tot mangosmoothies.”

Perfect voor sap
“Wat ik mooi vind om te vertellen, is dat wij hoofdzakelijk groente en fruit inkopen dat de supermarkt niet haalt. Omdat het een afwijkende vorm of een schil met vlekjes heeft, krijgt het niet de kwaliteitsstempel dat daarvoor nodig is. Maar deze zogenaamde buitenbeentjes zijn perfect om sap van te maken. Een komkommer mag van mij zo krom zijn als een hoepel, voor ons sap maakt dat niets uit. Het restproduct gaat trouwens grotendeels naar een verwerker voor veevoer en het restant naar een biovergister. Wij gooien geen grammetje weg!”

Familiebedrijf
“Wat het werken hier zo leuk maakt, is dat we elke dag weer met verse ingrediënten mooie eindproducten maken. Dat doen we echt met z’n allen; dat voel je. En ondanks dat we zo hard groeien, blijft de cultuur, sfeer en gezelligheid van een familiebedrijf overeind. Regelmatig organiseren we feestelijke momenten, want natuurlijk moet je succes ook vieren. Als werknemer kan je hier trouwens prima meegroeien. Zo zie ik uitzendkrachten zich verder ontwikkelen in een vaste baan, maar ook mensen die vanuit de productieomgeving doorgroeien naar kantoor. We investeren niet alleen in ons gebouw, maar zeker ook in onze mensen middels trainingen en opleidingen. Dat maakt het oprecht een mooi bedrijf om voor te werken.”

SOLLICITEREN Hoogesteger is momenteel vooral opzoek naar elektrospecialisten en teamleiders die een groep medewerkers kunnen aansturen. Geïnteresseerd? Kijk voor de vacatures op hoogesteger.nl of mail naar recruitment@hoogesteger.nl.