Solliciteren? Voorkom deze uitglijders

No data was found

Solliciteren? Voorkom deze uitglijders

BARNEVELD Sollicitatiecoach Rini Schouten van Hoesolliciteerik.nl beoordeelt wekelijks meerdere cv’s en kandidaten. Er gaat veel goed, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. ,,Als je gaat solliciteren moet je deze negen uitglijders zeker voorkomen.’’

1. Niet goed nagedacht waar je wilt gaan werken
Solliciteren om het solliciteren. Probeer voor jezelf scherp te krijgen wat de redenen zijn waarom je die baan wilt of bij dat bedrijf wilt werken. Als jij al niet weet waarom je ergens wilt werken, hoe moet je nieuwe werkgever dat dan weten?

2. Solliciteren op een manier die niet bij je past
Stel dat je niet goed bent in het schrijven van een motivatie en het maken van een cv. Denk dan na over een andere manier van solliciteren. (Gewoon bellen of ‘een kruiwagen gebruiken’)

3. Sollicitatiegesprek niet of onvoldoende voorbereiden
Op het moment dat in een kennismakingsgesprek je toekomstige werkgever vertelt wat de plannen voor de toekomst zijn of wat de actualiteit is en jij weet nergens van, dan is dat een gemiste kans.

4. Steeds hetzelfde cv gebruiken
Als je steeds hetzelfde cv gebruikt voor iedere vacature dan loop je het risico dat de werkgever niet de juiste of onvoldoende aansluiting op zijn vacature vindt. Lees dus goed de vacature en zorg dat je cv laat zien waar de aansluiting zit.

5. Geen foto op je cv
Cv’s zonder foto. Een foto op je cv is een kans om je zelf te laten zien. Dus zoek een mooie foto. En maak vooral geen selfie! Je neus is te groot, ineens een hoog voorhoofd, ineens wel een onderkin enz.

6. Cv zonder kleur
Het kan echt niet meer. Een cv zonder een kleur in de opmaak. Je cv valt niet op, terwijl een goede eerste indruk je een voorsprong kan geven. In Word zijn er prima gratis voorbeelden te vinden die je als een invulsjabloon gebruiken kunt

7. Telefoonnummer vergeten
Een cv zonder telefoonnummer. Dit komt echt regelmatig voor. Solliciteren via een cv dashboard of rechtstreeks bij een werkgever en dan geen telefoonnummer vermelden.

8. Cv met Burgerservicenummer
Het komt nog voor. Mensen die een Burgerservicenummer in hun cv zetten. Niet relevant en fraude gevoelig.

9. Slechte online presentatie
Een toekomstige werkgever doet in veel gevallen ‘desk research’. Oftewel, wat kan ik over deze kandidaat vinden? Dat kan enorm in je voordeel werken. Echter, ook in je nadeel. Kijk dus van tevoren of er van jou de juiste indruk gewekt wordt. De juiste indruk is de indruk die jij wilt dat de ander van je krijgt. Voorbeelden zijn Facebook en je WhatsApp-afbeelding.

Gratis online sollicitatiekoffie en advies
Twijfel jij of jouw cv wel succes gaat opleveren? Denk je na over een carrièreswitch? Of ben je op zoek naar tips om goed voor de dag te komen tijdens een sollicitatiegesprek? Profiteer dan nu van de actie: Online sollicitatiekoffie.

Elke vrijdagochtend kun je gratis en vrijblijvend contact opnemen met sollicitatiecoach Rini Schouten. Via beeldbellen bespreek je in een half uur tijd jouw vragen met Rini en krijg je tips om je cv te verbeteren en andere sollicitatietips. Vergeet niet je eigen kop koffie klaar te zetten! Al vele kandidaten hebben dankzij de hulp van sollicitatiecoach Rini Schouten de volgende stap kunnen zetten. Deelnemen aan deze speciale actie is heel eenvoudig. Vul op hoesolliciteerik.nl jouw gegevens en een gewenste datum en tijd in. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Rini Schouten neemt dan contact met je op.

Deze actie is een initiatief van BaanDichtbij.nl en Hoesolliciteerik.nl