Kok met creativiteit en gunstige werktijden

Met zorg en aandacht worden 50 hoofdgerechten bereid en uitgeserveerd. (eigen foto)

’t Vierhouterbos is een christelijk Vakantie- & Conferentiehotel midden tussen de prachtige bossen en heidevelden op de Veluwe. Gasten ervaren hier gastvrijheid, verbondenheid en gezelligheid met elkaar.

Marco Jansen

„Het is een unieke plek waar de mogelijkheid wordt geboden om vakanties, bijeenkomsten en conferenties te genieten in een positief christelijke sfeer’’, vertelt directeur Ruben Vochteloo. Hij zoekt voor het keukenteam een zelfstandig werkend kok (fulltime of parttime) of iemand die -op termijn- de keuken volledig onder zijn/haar hoede neemt.


’t Vierhouterbos is geen regulier hotel waar je een nachtje weg boekt. Het hotel werkt samen met kerken, ontwikkelingshulp organisaties en christelijke organisaties. Daarnaast organiseert ‘t Vierhouterbos diverse conferenties met sprekers en uiteenlopende thema´s. Ruben: „Het hele jaar door organiseren wij ook veel vakantiearrangementen. In een wereld waarin zoveel eenzaamheid is, zeker onder ouderen, is ’t Vierhouterbos een plek van gezelligheid en ontmoeting. Gasten voelen zich verbonden met elkaar, genieten van de rust en het onderlinge contact.”

De maaltijden in het restaurant worden gezamenlijk gehouden en hier ontvangen alle gasten het ontbijt, lunch en een driegangen diner tijdens hun verblijf. „Als kok in ’t Vierhouterbos heb je veel zelfstandigheid en is er ruimte voor creativiteit. Er is geen horecadruk door onbekende aantallen en complexe menukeuzes, geen stress door piekdrukte en geen late werktijden. Als kok ben je verantwoordelijk voor het goed voorbereiden en uitgeven van het diner. Daarnaast ondersteun je bij enkele onderdelen van de lunch. Na de lunch heb je de keuken voor jou alleen en vlak voor het diner word je ondersteund door een collega-kok en het team van mensen in de bediening en afwas om het diner uit te serveren.”

De manier van werken is gestructureerd; het aantal mensen is vooraf bekend en op gezette tijden wordt er altijd met elkaar gegeten. „Dit betekent gunstige werktijden, want de kok kan om 19.45 uur ’s avonds weg uit een schone keuken. Zo houd je een sociaal leven naast je werk. Bovendien vindt het diner soms ’s middags plaats en in het zomerseizoen wordt er op zaterdag geen diner geserveerd.”

‘t Vierhouterbos zoekt iemand die met passie en met plezier kookt. „De voorkeur ligt bij een kok die ervaring heeft en zelfstandig met eigen creativiteit zijn stempel drukt op de gerechten en verantwoordelijkheid wil dragen in de keuken.”

Bekijk ook

Kok met creativiteit en gunstige werktijden

Met zorg en aandacht worden 50 hoofdgerechten bereid en uitgeserveerd. (eigen foto)

’t Vierhouterbos is een christelijk Vakantie- & Conferentiehotel midden tussen de prachtige bossen en heidevelden op de Veluwe. Gasten ervaren hier gastvrijheid, verbondenheid en gezelligheid met elkaar.

Marco Jansen

„Het is een unieke plek waar de mogelijkheid wordt geboden om vakanties, bijeenkomsten en conferenties te genieten in een positief christelijke sfeer’’, vertelt directeur Ruben Vochteloo. Hij zoekt voor het keukenteam een zelfstandig werkend kok (fulltime of parttime) of iemand die -op termijn- de keuken volledig onder zijn/haar hoede neemt.


’t Vierhouterbos is geen regulier hotel waar je een nachtje weg boekt. Het hotel werkt samen met kerken, ontwikkelingshulp organisaties en christelijke organisaties. Daarnaast organiseert ‘t Vierhouterbos diverse conferenties met sprekers en uiteenlopende thema´s. Ruben: „Het hele jaar door organiseren wij ook veel vakantiearrangementen. In een wereld waarin zoveel eenzaamheid is, zeker onder ouderen, is ’t Vierhouterbos een plek van gezelligheid en ontmoeting. Gasten voelen zich verbonden met elkaar, genieten van de rust en het onderlinge contact.”

De maaltijden in het restaurant worden gezamenlijk gehouden en hier ontvangen alle gasten het ontbijt, lunch en een driegangen diner tijdens hun verblijf. „Als kok in ’t Vierhouterbos heb je veel zelfstandigheid en is er ruimte voor creativiteit. Er is geen horecadruk door onbekende aantallen en complexe menukeuzes, geen stress door piekdrukte en geen late werktijden. Als kok ben je verantwoordelijk voor het goed voorbereiden en uitgeven van het diner. Daarnaast ondersteun je bij enkele onderdelen van de lunch. Na de lunch heb je de keuken voor jou alleen en vlak voor het diner word je ondersteund door een collega-kok en het team van mensen in de bediening en afwas om het diner uit te serveren.”

De manier van werken is gestructureerd; het aantal mensen is vooraf bekend en op gezette tijden wordt er altijd met elkaar gegeten. „Dit betekent gunstige werktijden, want de kok kan om 19.45 uur ’s avonds weg uit een schone keuken. Zo houd je een sociaal leven naast je werk. Bovendien vindt het diner soms ’s middags plaats en in het zomerseizoen wordt er op zaterdag geen diner geserveerd.”

‘t Vierhouterbos zoekt iemand die met passie en met plezier kookt. „De voorkeur ligt bij een kok die ervaring heeft en zelfstandig met eigen creativiteit zijn stempel drukt op de gerechten en verantwoordelijkheid wil dragen in de keuken.”