Decokay zoekt mensen met passie voor styling

  • Home
  • Artikel
  • Decokay zoekt mensen met passie voor styling

Wat ooit begon als klein verfwinkeltje in Utrecht, is nu 40 jaar later dé speciaalzaak op woonboulevard Cruquius voor verf, behang, gordijnen, vloerbekleding en raamdecoratie op maat. Decokay Mirck timmert lekker aan de weg. Vanaf volgend jaar neemt Anne van Opmeer het stokje over van haar ouders. ‘Decokay Mirck loopt ontzettend goed. Vandaar dat we plek hebben voor interieurstylisten, een monteur én een administratieve kracht.’

Op één van de populairste woonboulevards van ons land vind je de speciaalzaak van de familie Van Opmeer. Een warm, gezellig familiebedrijf dat klanten ontzorgt met hun brede segment gordijnen, raamdecoratie, vloeren, behang, verf en zonwering van hoge kwaliteit. Anne: “We zijn nu met z’n zevenen. Dat is inclusief mijn ouders. Maar omdat zij richting hun pensioen gaan en ik het team graag wil uitbreiden, zoek ik gepassioneerde interieuradviseurs en stylistes voor in de winkel. Daarnaast een eigen monteur en parttime iemand voor de administratie.” 

Hier ben je nooit uitgeleerd
“Door de jaren heen veranderde de winkelmedewerker steeds meer in een interieuradviseur en stylist. Dat maakt het werk super veelzijdig, afwisselend én leerzaam. Op de werkvloer gaat het trouwens om veel meer dan interieur. Advies geven, productkennis, denken in maten, inmeten als je daar feeling voor hebt; het hoort er allemaal bij. Soms ben je ook net een relatietherapeut als een stel bijvoorbeeld een verhitte discussie heeft en er niet uitkomt. Nee, saai is het nooit! Ben je niet geschoold of wil je omscholen? Ook dan kun je bij ons aan de slag. Hier leer je het vak vooral on the job. Daarnaast zijn er vaak producttrainingen; zowel intern als bij onze leveranciers. We spelen vooral in op wat jij het beste kan en dat laten we groeien.”

Ontzettend veel lol samen
“Hoewel je als monteur of administratief medewerker alleen doordeweeks werkt, werk je als stylist om de zaterdag en ook eens per maand op zondag. Je bepaalt dan zelf in overleg met je collega’s welke zondag je werkt. Natuurlijk kun je altijd switchen met een collega als dat nodig is. We zijn hier echt van de flexibiliteit. Dat houdt het leuk én gezellig. Juist dat familiaire spreekt collega’s aan. De sfeer is fijn; we lachen wat af samen. En zoals we met elkaar omgaan, doen we dat ook met klanten. Dáár ligt onze kracht. Wat het werk verder leuk maakt, is dat je de ene dag iemand helpt met één rolgordijn en de volgende dag voor een heel huis bezig bent. Af en toe ga je mee ‘het veld’ in, op huisbezoek en geef je ter plekke advies. Afwisselender wordt het niet!”

Benieuwd naar één van de functies bij Decokay Cruquius? Mail je CV en motivatie naar Anne van Opmeer via mirck@decokay.nl

Bekijk ook

Decokay zoekt mensen met passie voor styling