Oogfonds

  • Sociale links:

Info

Sinds 1947 maakt het Oogfonds het mogelijk dat iedereen iets kan doen aan de enorme stijging van blindheid, slechtziendheid en oogaandoeningen in Nederland. Dat doen we met wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en projecten op het gebied van toegankelijkheid. Particulieren, organisaties en bedrijven werken samen met het Oogfonds aan die doelstellingen.

Grote impact

Het probleem is groot. Het aantal mensen met een oogziekte of oogaandoening groeit hard en mensen blijven vaak te lang doorlopen met oogproblemen, zodat er te laat wordt behandeld en de schade blijvend is. De enorme impact van ernstige slechtziendheid, blindheid en oogziektes op het dagelijks leven wordt vaak sterk onderschat.

Met een klein team krijgt het Oogfonds samen met donateurs, particulieren en bedrijven veel voor elkaar om daar iets aan te doen. Er moet echter nog veel gebeuren voor betere diagnostiek en behandelingen én om de stijging een halt toe te roepen. Daarnaast kan iedereen die wil bijdragen aan projecten die de kwaliteit van leven van blinden en slechtzienden kunnen verbeteren, terecht bij het Oogfonds. Voor een zichtbaar betere toekomst!

Bedrijfscultuur

Vacatures

Beoordelingen

Downloads

Contact