Afwisselende horecabaan bij De Bosrand

Het terras van restaurant De Bosrand is populair bij zowel vakantiegasten als passanten. (Ossenberg)

Restaurant De Bosrand is gelegen aan vakantiepark De Ossenberg, onderdeel van Succesparken, in Overberg, een dorp in de Gelderse Vallei ten westen van Veenendaal.

Het is een bosrijk gebied met veel trails, wandelroutes en fietspaden richting de Amerongse berg. „Het vakantiepark De Ossenberg ligt middenin de natuur. Ons seizoen begint met Pasen; in de voorjaarsvakantie zaten de huisjes vol. Ook in het hoogseizoen is het vol met vakantiegasten in de chalets. Het eindigt meestal in september”, vertelt Theresa van der Kooij. Haar man runt het vakantiepark al langer, Theresa is sinds drie jaar eigenaresse van de horeca De Bosrand: een restaurant met groot terras en daar achter een kantine en een snackbar met terras bij het zwembad. „Het restaurant is in de coronatijd verbouwd en gemoderniseerd tot een sfeervol, eigentijds interieur. Ook is er een nieuwe menukaart met eigentijdse gerechten. De Bosrand burger en Bosrand schnitzel lopen goed en hebben we er in gehouden.” Achter het restaurant is de kantine voor een gezellige avond met poolbiljart en driebandenbiljart, dartborden, flipperkast en voetbaltafel. „In de zomer zijn hier verschillende activiteiten voor de gasten van het vakantiepark, maar ook passanten zijn welkom. Met het restaurant hebben we ook veel aanloop van fietsers, tourclubs, wandelaars, dagjesmensen die de omgeving komen verkennen en van onze recreanten.’’

Met de zomer in aantocht is De Bosrand hard op zoek naar horecamedewerkers. „Ik zoek allround personeel voor bediening op het terras en in het restaurant en snackbarmedewerkers. Het is een afwisselende baan omdat je overal inzetbaar bent. De ene keer loop je op het terras en op een ander moment sta je in de zaal een biertje te tappen. Ook zoek ik een zelfstandig werkend kok voor in de keuken van het restaurant en een leidinggevende voor de algehele horeca. We zoeken mensen voor de vakanties, stagiaires, maar ook voor een vast dienstverband. We hebben het hele jaar door evenementen, vergaderingen en feestavonden zoals bruiloften en verjaardagen. Ook hiervoor kan ik bedieningspersoneel gebruiken.’’

Het restaurant is nu in januari gesloten en in februari en maart een paar dagen geopend. ,,We willen naar toe werken om het hele jaar open te zijn, maar dan moet het huidige team van vier wel uitbreiden naar vijftien medewerkers. Voor nu zou ik met tien al tevreden zijn.”

De sfeer bij De Bosrand is gemoedelijk, het voelt als een tweede familie. „Je werkt in een jong team in een gezellig bedrijf. Met piekmomenten is het aanpoten, maar werken bij ons is vooral lekker bezig zijn.”

Wil je een keer langskomen, bel of WhatsApp dan met Theresa van der Kooij: 06-41177903Dwarsweg 1 | 3959 AC Overberg | debosrand@succesholidayparcs.nl

Bekijk ook

Afwisselende horecabaan bij De Bosrand

Het terras van restaurant De Bosrand is populair bij zowel vakantiegasten als passanten. (Ossenberg)

Restaurant De Bosrand is gelegen aan vakantiepark De Ossenberg, onderdeel van Succesparken, in Overberg, een dorp in de Gelderse Vallei ten westen van Veenendaal.

Het is een bosrijk gebied met veel trails, wandelroutes en fietspaden richting de Amerongse berg. „Het vakantiepark De Ossenberg ligt middenin de natuur. Ons seizoen begint met Pasen; in de voorjaarsvakantie zaten de huisjes vol. Ook in het hoogseizoen is het vol met vakantiegasten in de chalets. Het eindigt meestal in september”, vertelt Theresa van der Kooij. Haar man runt het vakantiepark al langer, Theresa is sinds drie jaar eigenaresse van de horeca De Bosrand: een restaurant met groot terras en daar achter een kantine en een snackbar met terras bij het zwembad. „Het restaurant is in de coronatijd verbouwd en gemoderniseerd tot een sfeervol, eigentijds interieur. Ook is er een nieuwe menukaart met eigentijdse gerechten. De Bosrand burger en Bosrand schnitzel lopen goed en hebben we er in gehouden.” Achter het restaurant is de kantine voor een gezellige avond met poolbiljart en driebandenbiljart, dartborden, flipperkast en voetbaltafel. „In de zomer zijn hier verschillende activiteiten voor de gasten van het vakantiepark, maar ook passanten zijn welkom. Met het restaurant hebben we ook veel aanloop van fietsers, tourclubs, wandelaars, dagjesmensen die de omgeving komen verkennen en van onze recreanten.’’

Met de zomer in aantocht is De Bosrand hard op zoek naar horecamedewerkers. „Ik zoek allround personeel voor bediening op het terras en in het restaurant en snackbarmedewerkers. Het is een afwisselende baan omdat je overal inzetbaar bent. De ene keer loop je op het terras en op een ander moment sta je in de zaal een biertje te tappen. Ook zoek ik een zelfstandig werkend kok voor in de keuken van het restaurant en een leidinggevende voor de algehele horeca. We zoeken mensen voor de vakanties, stagiaires, maar ook voor een vast dienstverband. We hebben het hele jaar door evenementen, vergaderingen en feestavonden zoals bruiloften en verjaardagen. Ook hiervoor kan ik bedieningspersoneel gebruiken.’’

Het restaurant is nu in januari gesloten en in februari en maart een paar dagen geopend. ,,We willen naar toe werken om het hele jaar open te zijn, maar dan moet het huidige team van vier wel uitbreiden naar vijftien medewerkers. Voor nu zou ik met tien al tevreden zijn.”

De sfeer bij De Bosrand is gemoedelijk, het voelt als een tweede familie. „Je werkt in een jong team in een gezellig bedrijf. Met piekmomenten is het aanpoten, maar werken bij ons is vooral lekker bezig zijn.”

Wil je een keer langskomen, bel of WhatsApp dan met Theresa van der Kooij: 06-41177903Dwarsweg 1 | 3959 AC Overberg | debosrand@succesholidayparcs.nl